Wie ben ik?

Mijn naam is Edith Braakhekke, ik ben getrouwd met Michiel en woon in Holten.

Mijn visie: ons lijf weet waaraan het behoefte heeft om gezond te zijn. Zodra ons hoofd er zich mee gaat bemoeien, gaat het vaak fout. De oplossing voor verminderde vitaliteit staat dan ook niet in boeken, maar vinden we door naar onszelf te luisteren.
 
Achtergrond
Na mijn HEAO opleiding ben ik via diverse commerciële banen in een leidinggevende functie gerold. Mijn baan was zeker leuk, het bedrijf waarvoor ik werkte was mooi en de collega's die ik had zijn in veel gevallen ook vrienden geworden.Op een gegeven moment heb ik er bewust voor gekozen mij in een andere richting verder te ontwikkelen. Dit werd mede gevoed door wat ik om mij heen zie gebeuren: wij mensen lijken zover van ons lijf verwijderd, dat we niet meer weten of voelen wat goed voor ons is: 
  • mensen sporten, omdat de dokter zegt dat het goed is
  • mensen drinken de hele dag door water, omdat men heeft gelezen dat het gezond is
  • mensen leggen zichzelf een streng dieet op, omdat in tijdschriften onnatuurlijk slank als ideaal wordt gepromoot
  • mensen slapen slecht en zijn voortdurend moe, omdat er zoveel moet op een dag
  • mensen doen aan yoga, omdat hun vrienden er zo ontspannen van worden
  • mensen doen.......
 


Mensen doen van alles en kiezen daar bewust of onbewust voor. Maar vaak wordt men er niet gezonder, gelukkiger of vitaler door. 
Keuzes maken betekent echter ook kiezen om het anders te doen. Voor mij voldoende reden om de leefwijze die ik voorsta te willen delen met anderen. Eenvoud en Puur Gezond is daarbij het toverwoord.
 
Zie verder Opleiding en overig