BGN Gewichtsconsulent

Als BGN-gewichtsconsulent ben ik opgeleid om relatief gezonde mensen met gewichtsproblemen te begeleiden.
Heeft jouw over- of ondergewicht een medische of psychische oorzaak, dan zal ik je doorverwijzen naar een specialist en begeleiden wij jou eventueel samen.
 
In de consulten beginnen we altijd met een intake gesprek. Uiteraard wil ik je in dit gesprek graag leren kennen en daarnaast meet ik jouw lengte, gewicht, taille omvang, vetpercentage en eventueel jouw bloeddruk.
Meestal vraag ik je daarna om gedurende een bepaalde periode een voedingsdagboek bij te houden, zodat ik meer inzicht krijg ik jouw voedingsgewoontes.
 
In de loop van de consulten, bespreken we uiteraard de voortgang, maar ook jouw leefpatroon, de waarden die voor jou belangrijk zijn en de manier waarop jij tegen eten aankijkt.
 
Omdat ik geen dieet voorschrijf, maar samen met jouw een voedingspatroon ontwikkel dat een blijvend resultaat heeft, zal ik jou in de gesprekken vaak een spiegel voorhouden en je prikkelende vragen stellen.
 
Ik zal je in ieder geval motiveren om jouw doel te bereiken, ik ben als het ware jouw stok achter de deur.
Het uiteindelijke resultaat zal zijn dat je een nieuw voedingspatroon ontwikkeld dat dicht bij jouw huidige gewoonten staat, past bij jouw leefstijl, maar er toch voor zorgt dat je gewicht zal verliezen.

 


Als BGN-gewichtsconsulent ben ik in het bezit van een geldig diploma en ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging voor Gewichtsconsulenten Nederland.
Daardoor worden mijn consulten ook (deels) vergoed door uw ziektekostenverzekeraar, vanuit het aanvullende pakket. Zie voor meer informatie Tarief en vergoeding of de polisvoorwaarden van uw eigen verzekering.
 
 
Lees ook Mannen succesvol op dieet

           
 
 
calorieën, dat zijn toch die beestjes
die 's nachts je kleren kleiner maken?
 
Terug naar Gewichtsproblemen